Може да се окаже буря в чаша вода и да се

...
Може да се окаже буря в чаша вода и да се
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Конфликтът между Гешев и Сарафов може и да е реален


„ Може да се окаже буря в чаша вода и да се касае за някакъв персонален спор сред двамата на база само на този случай, където Сарафов беше подложен в недобро състояние в очите на обществото. Но може да е и действителен конфликт между двамата. “

Това сподели за Андрей Янкулов – специалист в Антикорупционния фонд, някогашен прокурор, номинация за министър на вътрешните работи в плана за кабинет „ Денков “. Янкулов разяснява напрежението в връзките сред основния прокурор Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов след гърмежа, свързван с кортежа на обвинител №1 преди седмица.

В изказванията на Сарафов има 3 значими акцента, по-скоро обвинявания към основния прокурор, регистрира Янкулов. Първото е, че прокуратурата е навлязла на политическия терен. Вторият укор към Гешев е, че е манипулирал публичното мнение с това дали фамилията му е било застрашено към хипотетичния опит за нападение. Третият укор е, че основният прокурор се е намесил в следствието на случая, като е обезпечил достъп до местопроизшествието на „ тайнствен израелски специалист “, добави Андрей Янкулов.

Главният прокурор не може да дава инструкции по съответни следствия. Няма законово съображение за такова предписание и той е в явен спор на интереси като потърпевш от хипотетично закононарушение, разясни специалистът.

Докато се обясняват събитията, Иван Гешев би трябвало да излезе в отпуск, „ само че в нашата реалност дали ще излезе или не, няма значение “, разяснява Андрей Янкулов. „ Той може от Америка да управлява нещата. Може в отпуск да ги управлява. “

„ Независимо следствие не може да бъде обезпечено. Изводът, който се постанова е, че в случаите, когато са наранени доста основни ползи от едно следствие, без значение какво, животът е посочил, че тези следствия не са справедливи. Не може да се подсигурява тяхната самостоятелност при в този момент настоящата законова рамка “, заключи Янкулов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР